Здравейте колеги проблема ми е следния, адски много ми мирише в GTV-то на бензин два пъти ми правят отдушника, но нищо не се променя, а миризмата наистина е ужасна особено при по-пален резервоар
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мирише на бензин
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщениеЗдравейте колеги проблема ми е следния, адски много ми мирише в GTV-то на бензин два пъти ми правят отдушника, но нищо не се променя, а миризмата наистина е ужасна особено при по-пален резервоар
Другия вариант е да е капачката ,както са подчертали колегите.Можеш да направиш проба сипваш 20 или 30 литра бензин и караш малко още по добре по завои ,после спираш и отваряш капачката ,ако изсъска и избие бензинови пари под налягане просто всичко около резервоара е о.к и трее обърнеш внимание на горивопроводите около мотора и около помпата данеби да сълзи от някъде.
Ако обаче не изсъска то тогава резервоара е загубил херметичност и трее да видиш от каде,намираш една капачка за проба от някои колега и пробваш ,ако е от нея добре ,ако ли не продължаваш да търсиш.Може също и около бензиновата помпа да има пропуски или отдушника е постоянно отворен.Успех155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaСоленоида (клапата) се контролира от ЕКУ, не е свързано с налягането... Но е добра идея да се провери (тества се с програма за диагностика)...155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеТова е нещо ново и е добре да се знае аз несъм го пипал и винаги съм мислил че работи на механичен принцип.
Отделно в отдушника има и още един клапан, който в случая не играе роля. Представлява гравидатионен клапан със съчма, който се затваря, ако колата се обърне по таван (за да не потече бензин по тръбите на отдушника и да изтича свободно в смукателния колектор).
Ако по дупките яко тракане някъде от задната част ви опъва нервичките докато карате - това е именно въпросната съчма, която се джурка свободно в клапана.Last edited by b_angelov; d.m.y г., 09:28.
Comment
-
Ако в сервиза са откачили кабела на електрическия клапан, може налягането в резервоара да става достатъчно голямо за да избие от някоя снадка. При всички положения ме съмнява, че е разхерметизирана системата, а може и клапана в отдушника да не работи и пак да пренадува. Това лесно се тества като се свали отдушника.
Comment
-
Колата ми не е с нейната си електроника, постоянно ми прави налягане в резервоара ( като развивам капачката съска и то примерно сега е завивам и след 5км. е развивам и съска яко). За тропането, да чувасе тропане по дупките постоянно и много дразни, но не е нищо от багажника нито е от ходовата част.
Comment
-
Comment