Известие

Collapse
No announcement yet.

Мирише на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мирише на бензин

Здравейте колеги проблема ми е следния, адски много ми мирише в GTV-то на бензин два пъти ми правят отдушника, но нищо не се променя, а миризмата наистина е ужасна особено при по-пален резервоар

Колега да ти кажа въобще не знам какво правят.Карам им колата с оплакване, че мирише на бензин след като ми е върнаха казаха, че са правили нещо на отдушника, след което пак миришеше пак се върнах и същата работа.

Comment

ми мирише щото системата оригинално не пуска бензинови пари в атмосферата, ама някой е решил че не трябва да е така.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщение
        Здравейте колеги проблема ми е следния, адски много ми мирише в GTV-то на бензин два пъти ми правят отдушника, но нищо не се променя, а миризмата наистина е ужасна особено при по-пален резервоар
        Колега аз доколкото знам в отдушника има клапан и той пуска налягането когато стане много високо можеш да го чуеш лятно време при почти пълен резервоар как работи.Ако повреме на интервенциите по отдушника са го махнали или самия тои не работи и пуска постоянно налягането ще ти мирише винаги.
        Другия вариант е да е капачката ,както са подчертали колегите.Можеш да направиш проба сипваш 20 или 30 литра бензин и караш малко още по добре по завои ,после спираш и отваряш капачката ,ако изсъска и избие бензинови пари под налягане просто всичко около резервоара е о.к и трее обърнеш внимание на горивопроводите около мотора и около помпата данеби да сълзи от някъде.
        Ако обаче не изсъска то тогава резервоара е загубил херметичност и трее да видиш от каде,намираш една капачка за проба от някои колега и пробваш ,ако е от нея добре ,ако ли не продължаваш да търсиш.Може също и около бензиновата помпа да има пропуски или отдушника е постоянно отворен.Успех
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
          Соленоида (клапата) се контролира от ЕКУ, не е свързано с налягането... Но е добра идея да се провери (тества се с програма за диагностика)...
          Това е нещо ново и е добре да се знае аз несъм го пипал и винаги съм мислил че работи на механичен принцип.
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
            Това е нещо ново и е добре да се знае аз несъм го пипал и винаги съм мислил че работи на механичен принцип.
            В отдушника има още един механичен клапан, който отваря при 0.5 или 0.8 бара. От там нататък газовете се управляват от електромеханичния клапан (от ЕКУ-то).

Отделно в отдушника има и още един клапан, който в случая не играе роля. Представлява гравидатионен клапан със съчма, който се затваря, ако колата се обърне по таван (за да не потече бензин по тръбите на отдушника и да изтича свободно в смукателния колектор).
            Ако по дупките яко тракане някъде от задната част ви опъва нервичките докато карате - това е именно въпросната съчма, която се джурка свободно в клапана.
            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 09:28.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Ако в сервиза са откачили кабела на електрическия клапан, може налягането в резервоара да става достатъчно голямо за да избие от някоя снадка. При всички положения ме съмнява, че е разхерметизирана системата, а може и клапана в отдушника да не работи и пак да пренадува. Това лесно се тества като се свали отдушника.

Comment

Колата ми не е с нейната си електроника, постоянно ми прави налягане в резервоара ( като развивам капачката съска и то примерно сега е завивам и след 5км. е развивам и съска яко). За тропането, да чувасе тропане по дупките постоянно и много дразни, но не е нищо от багажника нито е от ходовата част.

Comment

E то на Алфите тропането може да се чува от много места.

Ако го усещаш все едно задния джам трака като на дърт Икарус - 100% е съчмата.
                  Last edited by b_angelov; d.m.y г., 10:23.

Comment

мерси колега

Comment

Working...
                    X